Huis Bouwen? Ideeën En Inspiratie Vind Je Op - Sleutel Op De Deur

Published Feb 23, 22
8 min read

Moderne Woning Bouwen? - Taats Architecten & Bouwkundigen - Sleutel Op De Deur

Vraag meer info over  Sleutel op de deur

Misschien staat jouw droomhuis er wel al tussen!? Indien je nog vragen hebt of je wilt een afspraak vastleggen om een woning meer in detail te bespreken dan kan dat gemakkelijk via .

Sleutel op de deur te bouwen is zeer populair in Vlaanderen? Heb je interesse hierin dan kan Architect Gruwez u van dienst zijn. Wat is sleutel op de deur? Sleutel op de deur te bouwen betekend dat er bij de bouw van een woning de voorbereiding, het ontwerp en alle bijkomende zaken door de opdrachtgever helemaal aan de opdrachtnemer worden overgelaten en de opdrachtgever na voltooiing van het project alleen nog maar de sleutel hoeft om te draaien om zijn intrek te kunnen nemen; sleutelklaar.

Een huis volgend de term Sleutel op de deur te (of turnkey) bouwen betekend dat ons team instaat voor het volledige concept, ons bureau staat in voor de realisatie van het bouwproject van A tot Z. Architect Gruwez werkt volgens Sleutel op de deur te bouwen zowel bij nieuwbouw als verbouwing.De werken worden uitbesteed aan onderaannemers, waarbij de hoofdaannemer wel het aanspreekpunt en de hoofdverantwoordelijke blijft. Architect Gruwez coördineertde de werken en de aannemers van bij het ontwerp tot de oplevering van de woning. Interesse om sleutel op de deur te bouwen? Dan willen wij U zeker vertellen dat sleutel op de deur vandaag voor heel wat bouwheren de meest geruststellende methode is om hun bouwplan te realiseren.

Deze twee trends verhogen de complexiteit op de markt en lijken te leiden tot een gestage groei van het aandeel sleutel-op-de-deur woningen binnen de nieuwbouwmarkt. Op het sleutel-op-de-deur-concept is de wet Breyne van toepassing. Deze biedt de bouwer van een sleutel-op-de-deur-woning, maar ook de koper van een huis op plan, juridische bescherming op verschillende vlakken.

Hoeveel Kost Een Nieuwbouw? - Sleutel Op De Deur

De wet is niet van toepassing voor wie met verschillende aannemers werkt .Onze ervaring: wij hadden voor een kwalitatief hoogstaande SOD (toch zo aangeschreven) gekozen met hun architect omdat we zelf heel wat kennis in huis hebben voor de werfopvolging en omdat we de plannen zelf al erg gedetailleerd hadden uitgewerkt. Een architect leek ons weggesmeten geld, ook omdat je nog steeds vrij bent om iemand extern in te schakelen.

We hebben wel geen eenvoudige constructie (lees: niet standaard) met daarbij ook heel wat hoekjes en kantjes, een relatief klein bouwterrein met talud waar een grote kelder moest uitgegraven worden. Dit betekent dat er een heel goede coördinatie nodig is, alleen al bv voor de schikking van alles op de werf.

Hierdoor heeft ons project wel wat vertraging opgelopen. Daarnaast hebben we bij de uitvoering ondervonden dat het een groot gemak is dat er nooit gebeld en gediscussieerd moet worden over wie een bepaalde fout gemaakt heeft aangezien de hoofdaannemer dit regelt en de verantwoordelijkheid hiervoor bij hem valt. Anderzijds hebben we niet steeds steun gevonden bij bepaalde fouten.Doordat we (voor de kleinere zaken) de ervaring hadden dat het allemaal in orde kwam, hebben we hier te naïef en goedgelovig op gereageerd (hoeveel kost het om een huis te bouwen). We hadden best bijvoorbeeld steeds verslag uitgebracht aan onze architect die al bij al toch nog zijn verantwoordelijk heeft, maar aangezien hij ons gezegd had dat dit niet de bedoeling was, hebben we dit niet gedaan.

Goedkoop Een Eigen Huis Bouwen? 6 Tips Om Te Besparen! - Sleutel Op De Deur

Misschien had het inderdaad beter geweest om af en toe eens een onafhankelijk architect te laten komen. Conclusie: alles hangt af van de complexiteit van de woning en van je mogelijkheid om de dingen (niet naïef) op te volgen. In ons geval vermoeden we dat het zonder SOD duurder zou zijn uitgekomen.

We hebben zelf wel gigantisch veel tijd gestoken in het verwerven van de uitvoeringsdetails in de stijl waarin we gebouw hebben, iets wat een goede architect zelf had kunnen aanbrengen. Ook bij de werfopvolging bleek de man van de SOD die dit deed niet overal de nodige bekwaamheid voor te hebben.

Mijn raad: als je kiest om het zelf te doen, betaal dan eventueel meer voor goede aannemers zodat je achteraf minder kans hebt om met klodden te zitten. Spreek met je architect ook goed af wat zijn/haar deel is in de werfopvolging.

Velen denken dat een sleutel-op-de-deur woning duurder is dan een zelfbouw. Dit is op zich niet altijd zo. Veel hangt af van de keuzes die u maakt: de stijl die u kiest en de materialen die u wilt gebruiken. Globaal gezien klopt het dat sleutel-op-de-deur iets duurder is, maar daar is natuurlijk een logische verklaring voor.Deze commissie moet u uiteraard betalen. Aan de hand van uw keuzes een globale prijs opgemaakt, deze is dan ook definitief. Het budget en de tijdspanne liggen vooraf vast, dat is een erg groot voordeel waardoor u geld kan besparen, denk maar aan een overbruggingskrediet, hoe korter de periode, hoe minder de kosten.

Huis Op Kavel - Sleutel Op De Deur

Zo vergelijkt u prijzen en kiest u de beste uit. Hierdoor zal uw woning vaak goedkoper uitkomen, maar het vraagt extra tijd en moeite. De prijs ligt vooraf nooit voor de volle 100% vast, waardoor deze natuurlijk kan oplopen naarmate de bouw vordert.

U bent hier: > Lijst van de 312 modelwoningen.

Wij hebben daarvoor de beste mensen die voor elke stap in het bouwproces vakwerk afleveren. Wij regelen bij sleutel op de deur woningen alles voor u. Wij hebben voor elke stap in het bouwproces de beste mensen tot onze beschikking. 2. Zekerheid over budget en uitvoeringstermijn bij sleutel op de deur bouwen Voor veel mensen geeft het veel gemoedsrust om vooraf perfect te weten hoeveel de nieuwbouw woning zal kosten.

Meer nog: de eindprijs is contractueel vastgelegd, net zoals de uitvoeringstermijn. Bijkomende kosten sleutel op de deur? Die zijn er niet, tenzij u wil afwijken van de oorspronkelijke plannen. Zo komt u bij sleutel op de deur nooit voor verrassingen te staan. Ook bent u vooraf zeker van de datum waarop u de verhuis kan plannen.

Meer info over deze wet vindt u hier. Daarnaast hebt u ook de mogelijkheid om een deel van het bouwproject zelf uit te voeren. Van ruwbouw over casco tot een woning die helemaal afgewerkt is: bij Unicas kiest u zelf hoe ver wij gaan. Sleutel op de deur bouwen is bij ons altijd een uniek verhaal.

Huis Bouwen Prijzen - Hoeveel Kost Het Om Een Woning Te ... - Sleutel Op De Deur

Ook sleutel op de deur is persoonlijk bouwen Het is een grote misvatting dat sleutel op de deur bouwen wil zeggen dat alle woningen op elkaar lijken. Ook al start een project vaak vanuit een standaardplan, dit dient vooral als inspiratiebron. Als bouwheer krijgt u met de basisplannen een goed idee van wat u voor welk budget ongeveer kan verwachten.

Natuurlijk moeten we rekening houden met de wettelijke bouwvoorschriften, maar voorts is de eigen invulling bijna eindeloos. Wilt u een strakke en moderne keuken, of houdt u van een landelijke toets? Voelt u iets voor de warmte van parket of wilt u onderhoudsvriendelijke keramische tegels? Profielen in aluminium of pvc? Kamers onder dak of een gelijkvloerse woning sleutel op de deur? Het zijn allemaal zaken die u zelf kan bepalen om uw persoonlijke droomwoning te bouwen.

U kan genieten van het plezante van het bouwproject, zonder de lasten en de zorgen. U ziet stap voor stap uw droomwoning vorm krijgen, zonder dat u zich zorgen dient te maken over budget, aannemers, onvoorziene omstandigheden, … .

Wanneer je een sleutel op de deurwoning bouwt, is 1 bedrijf volledig verantwoordelijk voor alle afwerking van je woning (huis bouwen kostprijs per m2). Van eerste planning tot ruwbouw tot en met de allerlaatste afwerking, 1 bouwbedrijf verzorgt het gehele traject. Het scheelt u als klant veel kopzorgen. Met een sleutel op de deur woning is er immers geen eindeloze zoektocht naar een architect of het vergelijken van eindeloze aanbiedingen.

In België wordt geschat dat tot 40% van de nieuwe woningen volgens deze formule wordt gebouwd. Het budget en de ecologische prestatie van een woning worden steeds belangrijker factoren. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor projecten waarbij ze het gehele bouwproces uitbesteden. Het werken met turnkey-bedrijven heeft dan ook veel voordelen.

Wat Kost Een Huis Bouwen? - Modern Sleutel Op De Deur - Sleutel Op De Deur

Daarnaast is er ook nog het voordeel dat je als klant maar één aanspreekpunt hebt. Het bouwbedrijf zorgt voor alle coördinatie en voor al uw vragen kunt u bij hen terecht. Velen denken bij een sleutel-op-de-deur project meteen aan het voordeel van een inrichting volgens de persoonlijke smaak van de koper.

Je krijgt als koper namelijk heel wat inspiratie door de architecten binnen het bedrijf én je hebt de vrijheid om vervolgens een design te kiezen die het beste bij jouw stijl past. Maar er zijn meer voordelen dan dit decoratieve aspect alleen. Als koper geniet je bij het bouwen van een sleutel-op-de-deur woning vooral van het stressvrije aspect en daar zijn verschillende redenen voor.

Afspraken worden verplaatst of zelfs geannuleerd waardoor je agenda plots helemaal in de war is. Zo blijf je soms eindeloos plannen en lijkt de bouw van je huis wel eeuwig te duren. De aannemer van een sleutel-op-de-deur project werkt met een vast team aan onderaannemers en heeft verschillende projecten in portefeuille.

Navigation

Home

Latest Posts

Picknicktafel Met Afdak

Published Jun 07, 22
7 min read

Picknicktafel Kids

Published Jun 05, 22
3 min read